Tuesday, 26 November 2013

Cute Octo

Salam semua....Semasa cuti sekolah ni saya tak pergi mana2 dudok rumah menjahit dan berblogging jer....Daripada dudok rumah x buat apa2 lebih baik menjahit kan....Semasa cuti sekolah ni lah saya mengambil peluang untuk menjahit dan berblog...Terbaru felt craft saya yang baru siap dijahit semalam keychain kawai octo....Bukan senang nak jahit kawai octo nie nampak jer kecil tapi jenoh nk menjahit kakinya...Actually its a baby octo ...Interested...Get it only RM 5!!!

Hello Mr.Froggy

Salam semuanya.....Now we are talking about Mr.Froggy...Kesian Mr.Froggy x der badan kepala jer ada tapi x per asalkan comel (perasan lah pulak) Anyway kalau berkenan dekat Mr.Froggy contact us... Mr.Froggy boleh beli dengan harga RM 5... Nak beli???

Friday, 22 November 2013

Keychain Kitty

Salam semua...Post kali ni pulak tentang Keychain Kitty .It only cost RM 6 each.Berminat nk order just email or contact me...

Wednesday, 20 November 2013

Ini blog baru?

Salam buat pembaca setia blog Nonieluvfelt yg kini berpindah ke blog Beeha's Craft.Sejak kebelakangan ini banyak timbul masalah di blog Nonieluvfelt antaranya kebanyakan gambar di blog itu x dpt dilihat ... Akhirnya  saya mengambil keputusan membuat blog baru dengan nama sendiri sbb sebelom ni kan nama blog Nonieluvfelt diambil sempena nama kucing saya Nonie...Tentang tutorial pin bunga tu nnti saya akan transfer di blog ni jugak sekali dgn gambarnya.Diharap dapat bersabar sepanjang saya mentransferkan segala tutorial,dan post2 blog dari Nonieluvfelt .Sekian, Assalamualaikum.

Keychain Owl

Salam buat semua pembaca blog ini! Post kali ini mengenai keychain owl (burung hantu) sengaja snap photo keychain owl ni in the shoes supaya nampak menarik (walaupon x der lah nampak menarik sgt).Banyak lagi gabungan warna owlie ni n boleh request lah kalau nk tempah ... Each one of them cost RM 6 only! Buy more, more discounts!

Saturday, 16 November 2013

Jom buat sendiri Bunga Kemboja






Assalamualaikum kepada semua rakan -rakan........Hari ini saya nak ajar anda semua bagaimana nak menghasilkan Bunga Kemboja .Bunga Kemboja ni kita boleh jadikan sebagai brooch untuk dipin dekat tudung .Kan cantik.......




Bahan-bahan yang diperlukan:



*Gam Uhu
*Gunting
*Jarum
*Benang
*Butang
*Kain Felt
*Brooch pin (2 cm)
*Bekas berbentuk bulat atau penutup botol 




Cara -caranya:


Gunakan bekas berbentuk bulat atau penutup botol untuk lukiskan pada kain felt.Jika anda mahu bunga berbentuk besar maka lukislah pada kain felt tersebut menggunakan bekas  berbentuk bulat yang besar.









   Lukis 5 bulatan yang sama dan guntingkan 5 bulatan yang dilukis tadi.









  5 keping felt yang telah siap digunting tadi perlu disusun untuk dipotong serentak .Anda perlu menggunting sedikit di bawahnya.









  Kemudian anda perlu jahit jelujur di bahagian      hujung kelopak bunga.Anda perlu menarik benang    sehingga terbentuk seperti bunga.
        


Bunga itu akan berbentuk seperti diatas.Selepas itu,pilih butang yang sesuai untuk bunga yang anda telah buat dan lekatkan butang itu pada bunga anda menggunakan gam uhu.




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              



 Di bahagian belakang bunga lekatkan brooch pin 2 cm menggunakan gam uhu.
Pastikan ia betu-betul lekat.




  
Dah siap.Senang bukan.Cubalah buat.Kalau ada masa terluang bolehlah cuba membuat bunga kemboja niii.^_^